Sportmassage

Een sportmassage heeft als doel om een lichamelijke verandering teweeg te brengen. Door het hanteren van verschillende specifieke massagehandelingen gaan we dieper gelegen structuren kunnen masseren. Met behulp van een sportmassage worden verklevingen of verharde weefsels weer soepel gemaakt. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

Blessurepreventie

Een groot voordeel van je regelmatig te laten masseren is dat de spieren soepeler en flexibeler gaan aanvoelen. Het kost je lichaam dus minder moeite om een activiteit uit te voeren. Waardoor je op termijn dus automatisch beter gaat presteren.

Een ander zeer belangrijk voordeel van een sportmassage is het effect op blessurepreventie. Door je spieren soepel en gezond te houden gaan verkortingen of contracturen minder voorkomen. Daardoor gaat een sporter minder snel een overbelasting, verrekking of spierscheur oplopen.

Waarom een sportmasseur?

Wanneer vraag ik om een sportmassage?

Een sportmassage kan op verschillende tijdstippen gegeven worden. Door je op regelmatige tijdstippen te laten masseren gaat je lichaam sneller recupereren, ga je jezelf beter voelen en ook meer progressie maken. Om je opperbest voor te bereiden voor een sportwedstrijd is het aan te raden om enkele weken voor deze wedstrijd langs te komen. Op deze manier bekijken we samen hoe een sportmassage een meerwaarde kan bieden en op welke spieren we extra aandacht moeten besteden. Het best is om dit enkele keren te herhalen voor de wedstrijd om de tolerantie op te bouwen.

Is dit niet mogelijk om tijdig langs te komen dan is dit zeker geen probleem. Er kan op elk moment voor de wedstrijd gemasseerd worden, maar dan passen we de intensiteit aan naar gelang de termijn.

Een sportmassage biedt een enorme meerwaarde naar het herstel toe van de sporter. Dit bevordert het herstel en vermindert de kans op spierblessures. Na een sportwedstrijd werken we ook op de gevoelige plaatsen of lichte sportblessures. Het bevorderen van de bloedcirculatie heeft een bewezen effect naar herstel toe. Op deze manier wordt er getracht om de huidige lichamelijke conditie te behouden en in de toekomst te verbeteren.

In periodes van rust, tussen verschillende wedstrijden, wordt er gewerkt aan het verbeteren van de lichamelijke conditie door te werken op flexibiliteit, wegwerken van verklevingen of het activeren van de juiste spiergroepen.

Verschillende massagetechnieken

Maak hier je afspraak